fbpx

REFERENSER

VI KAN NU MÄTA FOTENS TRYCK OCH RÖRELSE

Patientfall: Kvinna med smärtor lateralt på höger fot, (Mortons neurom) smärta vid kompression mellan Met 3-4 och 4-5. Vid test visar det sig att patienten har Funktionell Hallux Limitus, med svaghet i Tibilalis posterior och anterior. Patienten analyseras med Win-Pod från Meidicapteurs, där ser man ett förhöjt tryck under gång på lateral sidan av foten samt ökat ryck på Hallux distala falang. Gaitline devierar från mittlinjen lateralt vid framfoten.
Efter behandling med Pronatos metoden (6 minuter) ser man hur Gaitline är korrigerad med mindre tryck lateralt och mindre tryck under den distala falangen på Hallux. Funktionell Hallux Limitus är korrigerad och fungerar normalt.

Veckan efter vid återbesök är patenten smärtfri vid kompression mellan Met 3-4 och 4-5, deviationen under foten är korrigerad, patienten har normal styrka på Tibialis anterior men en liten kvarliggande svaghet i Tibialis posterior, som förbättras efter åtföljande Pronatos behandlingen.

NY METOD GER OSCAR LINDBERG SNABBARE COMEBACK

av Janne Bengtsson –  Korrespondent på NHL.com

En ny behandlingsmetod ska hjälpa New York Rangers forward Oscar Lindberg tillbaka till hockeyn efter höftoperationen i början av maj. Och när Lindberg gör comeback, så ska han göra det med ett nytt steg.

Läs mer här.

PETER JIHDE BEHANDLAS MED PRONATOS

Anledningen till undersökningen var att se att det inte förelåg någon störning i foten som kunde påverka till ökad bildning av förhårdnader i fotsulan.

Detta för att Peter som diabetiker har en större risk för fotsår som uppkommer av att det bildas förhårdnader som spricker.
Vid undersökningen visade det sig att Peter hade Hallux limitus på höger fot och Hallux Rigidus på vänster fot. Detta är en rörelseinskränkning i stortåleden som inte tillåter att tån böjer sig normalt vid gång, det blir ett högre tryck under stortån och man ändrar gången eftersom man inte kan gå över stortån. När man går snett skapar det förhårdnader på fotsulan, även mekaniken i knäet och höften förändras.

Efter 6 minuters behandling återfick Peter rörelseförmågan till normal nivå i båda tårna.

Diabetes kan genom förändringar i blodkärl och nerver orsaka skador på fötterna. Nervskada är den vanligaste komplikationen på fötterna. Nervskada försvårar personens möjligheter att uppfatta känsel och smärta i fötterna. På sikt kan det bli problem med att känna småskador och skavsår på fötterna.

Förändringar i de små och stora blodkärlen, åderförkalkning ökar risken för kärlskada med nedsatt cirkulation i ben och fötter.
Det är viktigt att vara uppmärksam på rodnader, svullnad, torr hud och förhårdnader för att undvika komplikationer.

Nu har det kommit forskning som säger att diabetes patienter med FHL, har en ökar risk för för fotsår som leder till amputation. När stortån måste amputeras ökar risken ytterligare för vidare amputation och för tidig död med 12%.

Predictors of Diabetic Foot Reulceration beneath the Hallux
https://www.hindawi.com/journals/jdr/2019/9038171/

”Conclusions. Obesity and the presence of functional hallux limitus increase the probability of developing hallux reulceration in patients with diabetic neuropathy and a history of ulcers.”

 

HÖGER FOT FÖRE BEHANDLING

HÖGER FOT EFTER BEHANDLING

VÄNSTER FOT FÖRE BEHANDLING

VÄNSTER FOT EFTER BEHANDLING

SAGT OM OSS

”Andra behandlingen med Stretchpower, vilken utveckling! Äntligen tillbaka i den mjukhet jag haft tidigare som simidrottare. Nu när jag klivit upp ur vattnet ochtränat mer löpning, cykel och styrketräning i mina försök att bli en bra triathlon-motionär. Vid senaste löpningen på 7 km kändes löpsteget betydligt lättare och mjukare.”

Kenneth Eriksson

”Hej. Tack för behandlingen Vesa! Jag fick problem i yttersidan av knät i våras. Jag går till gym ofta men kunde inte längre göra vissa knäövningar. Jag har varit till naprapat där de gjorde behandling med laser och olika knäövningar men inget har hjälpt. Men då introducerade Vesa Stretchpower för mig och redan efter första behandlingen märkte jag resultat. Gick därefter dit två ggr till och nu har jag inte haft mer problem med knät. Nu kan jag fortsätta med innebandyn utan bekymmer. Tack Vesa!”

Joel Söderström

”Tack för behandlingen, vilken effekt! Fick en lätt träningsvärk efter behandlingen, det kan vara från det crosstraining-pass jag körde efter behandlingen. Det var länge sedan jag kände mig så mjuk och lätt, jag skall köra mitt första löppass efter behandlingen idag. Ska bli spännande att se vilken effekt det kommer att ha. Jag återkommer. Tack Vesa.”

Kenneth

”Då jag har gjort många långvandringar de senaste åren, bl a Caminon i Spanien och Nijmegen i Holland började utsidan på mitt knä, vad och ankel att smärta. Jag fick ett utlåtande att det var en ostretchad vadmuskel, Peroneus, som var problemet. Jag fick chansen att prova Stretchpower och redan efter första gången kände jag märkbar skillnad. Efter andra behandlingen har jag fått bättre rörlighet och smärtan i utsidan på mitt knä är borta. Tack Vesa!”

Nina Ekström

”I tre års tid har jag haft problem med min ena fot. Mycket smärta när jag rest mig från liggande/sittande till stående. Så ont att jag emellanåt varit nära att ramla. Ibland också ont vid promenad. Efter två behandlingar är foten problemfri! För fyra månader sedan fick jag akuta problem i den andra foten. Mycket ont, stel vrist, svårt att resa mig, gå i trappor och ofta svårt att promenera. Efter fyra behandlingar är jag nu smärtfri, mjuk och rörlig i foten och jag går lika raskt som tidigare. Det är endast i trappor som det kan kännas lite stramt. Vesa, stort och varmt tack för den hjälp jag fått och får av dig. Den har höjt min livskvalitet avsevärt!”

Agneta Madsen

”Efter att ha haft problem i flera år att komma ner i en riktig knäböj börjar äntligen problemet att släppa. Jag trodde alltid att det var min rörlighet i benen som var problemet och stretchade utan resultat. Efter 2 veckor har Stretchpower redan gett mig mer resultat än två års stretchande! Vridningen jag hade längst ner i knäböjen är nu nästan helt borta p g a ökad rörlighet i fotleden.”

Viktor Pettersson