fbpx

Mortons neurom (syndrom)

Mortons neurom

Mortons neurom syndrom är smärta i framfoten och strålande smärta ut mot tårna. Ibland kan det även förekomma nedsatt känsel i tårna. Smärtan kommer av att en nerv är klämd mellan två ben i framfoten. Nerven svullnar då och den blir ytterligare klämd. Mortons neurom beror på att man går fel över foten och stressar den svagare utsidan av foten. Smärtan är ofta brännande och ilande och brukar öka vid aktivitet och vid användning av trånga skor. Man ser ofta att förhårdnader under foten på lilltåsidan eller under framfoten som tecken på felaktig gång. Man kan även ha fått en skräddarknuta på lilltåns grundled som ytterligare tecken på överbelastning av fotens utsida.

SÅ HÄR GÅR BEHANDLINGEN TILL

Behandling steg för steg

  • Först går vi igenom orsaken till besväret, vi tittar på fotens hållning.
  • Sedan görs styrke-och rörlighetstester av fötterna.
  • Vi undersöker vilka nerver som är involverade med olika tester, eller om det är annat som ger smärtan. Så att vi får en korrekt diagnos.
  • Därefter har vi ett underlag på hur vi ska behandla just dina fötter.
  • Behandlingen görs med en anordning som kallas StretchPower. Med hjälp av en stång utsätter vi underbenet för ett tryck så att fotleden böjs, rörligheten ökas och felet korrigeras. Innan behandlingen börjar lägger vi den i rätt läge i StretchPower så att du får önskad effekt på behandlingen.
  • Efter behandlingen går vi igenom hur du går och använder ditt steg, detta behöver i princip alltid korrigeras så att du börjar använda dina fötter på rätt sätt och få fram fotens funktion när du du går.
mortons neurom

”Fick ett mycket bra bemötande av Vesa. Han var väldigt kompetent och trevlig. Det var verkligen värt att åka 50 mil för att få en behandling med Pronatos. Fick också många bra tips och råd för att kunna återfå normal funktion i foten.”

Ann

”Mycket trevligt och proffsigt bemötande. Jag fick förståelse för problemet, bra visuella bilder och hjälp med problemet direkt. Fantastiskt att kunna få hjälp så snabbt! Nu kommer jag rekommendera min man och en släkting att boka en tid. Jag har förstått stortåns betydelse!”

Susanne

Väldigt kunnig inom sitt område, rekommenderas stort.”

Daniel

Låt oss hjälpa dig med dina fotbesvär