Nyheter om Pronatos

För att gå på ett sätt som avlastar fötterna och kroppen, är det viktigt att få fram kraften från fotvalvets lyft. Detta kan ske om man sträcker på det bakre knäet, då blir foten stabil och kan utveckla kraft framåt. Förklaringen till att kraft kan utvecklas kan förklaras med Tensegritet, som beskrivs nedan, under filmen.

”Hur man går med den tensegritetsfunktion vi har i vår kropp” hänvisar till ett koncept som involverar att gå på ett sätt som utnyttjar principen för tensegritet så som den tillämpas på människokroppen. För att förstå detta, låt oss bryta ner de centrala koncepten:

1. **Tensegritet**: Detta är en sammanslagning av orden ’spänning’ och ’integritet’. Tensegritet är en strukturell princip som involverar ett system av isolerade komponenter under kompression inuti ett nätverk av kontinuerlig spänning. Med enklare ord är det en balansering av element av tryck och drag, eller kompression och spänning, för att skapa en stabil struktur.

2. **Tillämpning på Människokroppen**: Människokroppen kan ses som en tensegritetsstruktur. Våra ben fungerar som kompressionselement, medan muskler, senor och ligament fungerar som spänningselement. Denna balans möjliggör både stabilitet och flexibilitet, vilket möjliggör effektiv rörelse.

3. **Gång med Tensegritetsfunktion**: Detta innebär att gå på ett sätt som respekterar och utnyttjar kroppens naturliga tensegritetsstruktur. Det innebär att engagera muskler, senor och ligament på rätt sätt för att stödja benen och lederna, vilket möjliggör en balanserad fördelning av krafter över kroppen. Denna typ av gång tänks minimera stress på leder och maximera energieffektivitet.

I praktiken skulle gång med tensegritetsfunktion innebära att vara medveten om hållning, justering och fördelning av vikt och spänning genom hela kroppen. Det föreslår ett sätt att röra sig som är koordinerat och flytande, vilket reducerar onödig belastning och gör rörelsen mer effektiv och mindre benägen för skador.

Nyheter om Pronatos

**Besök från INNOVA i Murcia**

Efter vårt framgångsrika möte i Murcia med rehabiliteringscentrat INNOVA, hade jag nyligen privilegiet att välkomna Iván Vivo till vårt center. Iván är en framstående fysioterapeut specialiserad på idrottskador och representerar INNOVA kliniken. INNOVA är en respekterad institution känd för sin expertis inom behandling av professionella idrottare. De erbjuder skräddarsydda rehabiliteringsprogram där de ofta reser internationellt för att bedöma och behandla skador hos framstående fotbollsspelare. För de som behöver längre rehabiliteringstillfällen, erbjuder INNOVA en inpatienttjänst i Murcia där idrottare kan återhämta sig under optimala förhållanden.

Vårt möte med Iván var otroligt produktivt, och det öppnar dörren för en potentiell etablering av den första Pronatos-kliniken i Murcia, Spanien. Vi ser fram emot fortsatt samarbete och möjligheter att expandera vår verksamhet.

 

 

Diabetes fotsår 10/9 2023

I en nyligen genomförd teststudie på Södersjukhuset blev en patient med svårläkta sår på foten frisk efter bara fem behandlingar med metoden Pronatos. Den här personen hade försökt bli bättre i sex år, men inget annat hade hjälpt. Många med diabetes får sår på fötterna eftersom blodet inte cirkulerar som det ska och nerverna inte fungerar riktigt. Detta kan leda till större problem, till och med att man måste amputera foten.

Just nu väntar vi på att få göra en större studie på Södersjukhuset för att se om Pronatos hjälper fler patienter. Behandlingen av sådana här sår kostar Sverige mycket pengar varje år, nästan en miljard kronor. Om Pronatos behandling fungerar kan det hjälpa patienter att må bättre och spara pengar för sjukvården. Men vi behöver göra mer forskning för att vara säkra på att behandlingen verkligen fungerar bäst.

Vill du veta mer om kostnaderna? Här finns en rapport: [Länk till rapporten](https://www.diva-portal.org/…/diva2:241752/FULLTEXT01.pdf) som berättar att sårens kostnad varje år ligger mellan 851 – 1625 miljoner kronor. Ett enskilt sår som leder till amputation kan kosta mellan 249 000 – 462 000 SEK.

 

Pronatos inbjuden till Murcia i Spanien för att etablera samarbete.

Den 25 maj 2023 fick jag en fantastisk möjlighet att resa till Murcia-regionen i Spanien för att presentera Pronatos och knyta viktiga kontakter för vår behandlingsmetod. Jag var en del av en nio företags stark grupp, och mitt företag var det enda med ett medicinskt fokus.

Under resan besökte vi fyra olika rehabiliteringscenter på sjukhus, samt ett spa resort som specialiserar sig på behandling av reumatiska sjukdomar.

Redan första kvällen blev vi inbjudna på middag med den svenska konsuln, och under hela vår vistelse hade vi ett intensivt schema. Vi bodde på [Costa Calida Cares](https://costacalidacares.com/), och tanken med resan var att en svensk delegation från hälso- och fitnessbranschen skulle få en förståelse för vad Murcia-regionen har att erbjuda.

Dagen inleddes med lerinpackningar och individuella hydrotermiska bad. Därefter följde sjukhusbesök där vi träffade olika specialister. Vi njöt av en traditionell spansk lunch och fortsatte sedan våra sjukhusbesök. Ett av mötena var med direktören för INNOVA, en organisation som specialiserar sig på rehabilitering av idrottsutövare. Där mötte vi en mycket kunnig fysioterapeut Victor Salinas Palacidos som hade god insikt i tillståndet Funktionell Hallux Limitus.

Vi besökte också sjukhuset La Vega, där fokus låg på idrottsmedicin. Till lunch fick vi till och med chansen att träffa en spansk fotbollslegend!

På Archena Spa, där vi bodde, anpassades behandlingarna individuellt efter patienternas behov. Lerbehandlingar var en central del av deras erbjudande, där leran appliceras antingen över hela kroppen eller lokalt på specifika områden. Leran, blandad med medicinskt mineralvatten från spaet, värms upp till mellan 44º och 45º, och det är läkarna som bestämmer hur den ska appliceras. Leran har smärtstillande och antiinflammatoriska effekter, vilket gör den särskilt effektiv för behandling av reumatiska tillstånd – något som Pronatos-behandlingen också visat sig vara.

Denna koppling skapade ett stort intresse bland läkarna när jag presenterade vår behandlingsmetod. Det var en givande resa som öppnade upp för nya möjligheter och samarbeten.

CONGRÈS MEDICOL 2023

Första kongressen på 10 år ägde rum angående Funktionell Hallux Limitus. Detta är ett tillstånd som vi behandlar utan att operera. Under kongressen framhävdes och diskuterades flera kirurgiska metoder för att adressera detta tillstånd, trots att vårt tillvägagångssätt är icke-kirurgiskt.

Jag passade på att dela ut informationsblad om vår alternativa behandlingsmetod till deltagarna på kongressen. Vilket skapade intresse för Pronatos och fkera kirurger kontaktade mig efter kongressen.

Många kirurger från länder som Schweiz, Holland och Frankrike delade med sig av deras tekniker och framgångsrika operationsfall. Osteopater, specialiserade på rehabilitering efter operation för detta tillstånd, höll även de informativa presentationer.

 

 

Resultatet överträffade förväntningarna; jag fick den uppmärksamhet jag hade hoppats på. Dr. Vallotton, den framstående kirurg som introducerade en operationsmetod för Funktionell Hallux Limitus, har fördjupat sig i hur tillståndet påverkar kroppens rörelsemönster uppåt från foten och de efterföljande effekterna det har. Han visade stort intresse för min icke-kirurgiska behandlingsmetod. Detta eftersom både han och flera andra kirurger från kongressen menade att alla fall av detta tillstånd inte nödvändigtvis bör genomgå operation. Flera andra framstående deltagare och kirurger uppsökte mig, och det finns nu planer för dem att besöka Stockholm för att direkt observera hur min behandlingsmetod implementeras. Länk till kongressens hemsida

SAGT OM OSS

Låt oss hjälpa dig med dina fotbesvär

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå