Nedtrampad hälkudde

Nedtrampad hälkudde

Symtom för nedtrampad hälkudde är hälsmärta vid belastning, smärta runt hälbenet, förhårdnader på hälen och hälbenet kan upplevas ytligt under hälkudden.

Man brukar säga att orsakerna till nedtrampad hälkudde är det som står nedan inom parentes. Men oftast är detta tillstånd behandlingsbart med att man får de strukturer (muskler och senor) som drar i hälen att slappna av då de är i spänning av andra orsaker. När vi får dessa spänningar att släppa drar det inte i benhinnan i hälen och smärtan försvinner. Orsaken är oftast att stortån inte böjer sig vid belastning, man har ett tillstånd som heter Funktionell Hallux Limitus. Detta tillstånd stressar fotsulan och dess strukturer.

Detta nedan är INTE en korrekt anledning till nedtrampad hälkudde, detta tillstånd finns inte ser vi på våra behandlingar. Då skulle vi inte få någon effekt på vår behandling.

(Nedtrampad hälkudde orsakas vid överbelastning av bindvävsstrukturen som omger hälen. Orsaken till smärtan i hälkudden kan vara många, ofta kommer smärtan från hård belastning under en lång tid eller hårda stötar mot hälen som kan komma från att hoppa och landa på hårda ytor. Snabb viktuppgång, gå barfota för mycket på hårt underlag eller ålderpåverkande faktorer kan också vara orsaker som påverkar bindvävsstrukturen.)

SÅ HÄR GÅR BEHANDLINGEN TILL

Behandlingen för nedtrampad hälkudde är att få muskulaturen under foten att slappna av så att det inte drar i de strukturer som fäster på hälbenet.

Behandling steg för steg

  • Först går vi igenom orsaken till besväret, vi tittar på fotens hållning.
  • Sedan görs styrkeoch rörlighetstester av fötterna. 
  • Vi behandlar de leder som inte rör sig som de ska.
  • Därefter har vi ett underlag på hur vi ska behandla just dina fötter.

För Nedtrampad hälkudde ska man behandla rätt muskulatur för att släppa på de spänningar som ger smärtorna.

Behandlingen görs med en anordning som kallas StretchPower. Med hjälp av en stång utsätter vi underbenet för ett tryck så att fotleden böjs, rörligheten ökas och felet korrigeras. Innan behandlingen börjar lägger vi den i rätt läge i StretchPower så att du får önskad effekt på behandlingen.

Efter behandlingen går vi igenom hur du går och använder ditt steg, detta behöver i princip alltid korrigeras så att du börjar använda dina fötter på rätt sätt och få fram fotens funktion när du du går.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå