Achillestendinopati / Hälseneinflammation

Achillestendinopati / Hälseneinflammation

Achillestendinoipati  / Hälseneinflammation eller helt enkelt ont i hälsenan är ett vanligt besvär som kan vara mycket långdraget. Besvären kan sitta i under många år. Orsaken kan vara många och ett av dessa är att men går på ett felaktigt sätt över foten och stressar därmed hälsenan för varje steg man tar.

Orsaken till den felaktiga gången är ofta att man har ett tillstånd som kallas Funtionell Hallux Limitius, stortån böjer sig inte i ett belastat läge och man måste gå ”runt” den stela stortån. Man kompenserar med att dra in hälen för att rotera ut stortån ”ur vägen” när man går framåt.

För att behandla Achillestendinoipati  / Hälseneinflammation jobbar vi med att få tillbaka rörelsen i stortåleden, detta tillstånd behandlar vi först. Det görs med anordningen StretchPower. Samtidigt som vi behandlar stortåns rörlighet får vi en sträckning i den irriterade hälsenan som har en inre retning med obalans i senans struktur, denna obalans beror på att de två muskler i vaden (Gastrocnemius/Soleus) som går ihop i senan drar olika och ger en retning som visar sig som en svullnad i senan. 

SÅ HÄR GÅR BEHANDLINGEN TILL

Behandlingen för Achillestendinoipati/Hälseneinflammation är att få igång rörelse i stortåleden och korrigera tillståndet Funktionell Hallux Limitus.

Behandling steg för steg

  • Först går vi igenom orsaken till besväret, vi tittar på fotens hållning.
  • Sedan görs styrke-och rörlighetstester av fötterna. 
  • Vi behandlar de leder som inte rör sig som de ska.
  • Därefter har vi ett underlag på hur vi ska behandla just dina fötter.

För Achillestendinoipati/Hälseneinflammation ska man behandla rätt muskulatur för att släppa på de spänningar som ger smärtorna förutom den inskränkta rörligheten.

Behandlingen görs med en anordning som kallas StretchPower. Med hjälp av en stång utsätter vi underbenet för ett tryck så att fotleden böjs, rörligheten ökas och felet korrigeras. Innan behandlingen börjar lägger vi den i rätt läge i StretchPower så att du får önskad effekt på behandlingen.

Efter behandlingen går vi igenom hur du går och använder ditt steg, detta behöver i princip alltid korrigeras så att du börjar använda dina fötter på rätt sätt och få fram fotens funktion när du du går.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå